Kniktrekker+van+913+pk+is+sterkste+trekker+van+John+Deere
Nieuws
© John Deere

Kniktrekker van 913 pk is sterkste trekker van John Deere

De Amerikaanse trekker- en landbouwmachinefabrikant John Deere heeft onlangs een kniktrekker met een vermogen van maximaal 913 pk geïntroduceerd. Het is de sterkste trekker van de fabrikant tot nu toe. Doordat hij smaller is dan 3 meter, past hij ook op Europese wegen.

Op de landbouwbeurs Commodity Classic vorige week in het Amerikaanse Houston stond de 9RX-serie, die verkrijgbaar is in drie modellen: de 9RX710, 9RX770 en de zwaarste 9RX830. Deze haalt zijn vermogen uit een 18 litermotor en heeft een koppel van 4.234 newtonmeter.

Deze motor voldoet aan de zwaarste Stage V-emissienorm zonder AdBlue bij te mengen. De hydrauliekopbrengst van de drievoudige pomp is 636 liter per minuut.

Fors eigen gewicht

De trekker van 8,8 meter lang en 3,7 meter hoog heeft een fors eigen gewicht van 33,5 ton. Daarbij is er nog eens een extra ballastgewicht van 3,8 ton om het vermogen op de grond over te brengen.

Als transmissie wordt een nieuwe powershiftbak gebruikt met 21 versnellingen. Daarmee rijdt de enorme kniktrekker maximaal 40 kilometer per uur. Een snelvulsysteem vult de dieseltank van 1.952 liter in vier minuten.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.