Grote+stappen+gezet+in+digitalisering+op+GrootGroenPlus
Nieuws
© Gerben van den Broek

Grote stappen gezet in digitalisering op GrootGroenPlus

Het thema van de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij GrootGroenPlus in het Brabantse Zundert was 'dynamisch en digitaal'. Volgens bestuurslid Erik Bastiaensen was hiervoor gekozen omdat de boomkwekerij grote stappen heeft gezet op het vlak van digitalisering.

De 33ste editie van GrootGroenPlus was van 4 tot en met 6 oktober. 'Met ruim 260 exposanten en een groot aantal bezoekers was de beurs een groot succes', vindt Bastiaensen.

De vakbeurs vond dit jaar voor het eerst plaats bij Business Centre Treeport (BCT). 'Dat betekende voor de organisatie onder leiding van Chantal van Kuyck van BCT een grote uitdaging, omdat alle voorzieningen nog moesten worden aangelegd. Maar ze zijn daar prima in geslaagd', constateert het bestuurslid.

Veranderende wereld

Waarom koos GrootGroenPlus voor dit specifieke thema? 'De wereld om ons heen verandert in razendsnel tempo en ook kwekers en telers werken steeds meer digitaal. In de afgelopen jaren zijn grote stappen gezet op het gebied van digitalisering', licht Bastiaensen toe.

Daarnaast beweegt de sector goed mee met de ontwikkelingen, constateert het bestuurslid. 'De dynamiek in de boomteelt gaat samen met digitalisering. Ook rondom watermanagement, mechanisatie en gewasbescherming gebeurt enorm veel.'

Bastiaensen vindt dat GrootGroenPlus nog altijd van meerwaarde is voor de sector. 'Het is mooi om op de vakbeurs te zien hoe telers de huidige uitdagingen samen aanpakken. De stroomversnelling waar de boomkwekers mee te maken hebben was duidelijk merkbaar.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.