Cosun+onderzoekt+stationaire+reiniger+in+suikerbieten
Nieuws
© Dirk Hol

Cosun onderzoekt stationaire reiniger in suikerbieten

Cosun Beet Company wil praktijkervaring opdoen met een stationaire reiniger in suikerbieten in gebieden waar de inzet van een bietenmuis minder geschikt is. Vorig jaar vond een verkennend onderzoek plaats naar een stationaire reiniger die specifiek inzetbaar is op verharde ligplaatsen.

Vanwege kostenbeheersing van tarragrond doet Cosun onderzoek doet naar het voorreinigen van suikerbieten tijdens verlading. In de huidige bietencampagne wordt ruim 20 procent van de suiker bieten gereinigd bij verlading.

Het onderzoek betreft een CTM 9000XL Cleaner Loader uit Engeland. In vijf weken tijd zal in verschillende teeltgebieden ervaring worden opgedaan, vooral in november en begin december. Een impressie van de Engelse reiniger is te zien op YouTube.


© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.