Roemeni%C3%AB+vraagt+landbouwsubsidie+aan+met+behulp+van+AI
Nieuws
© Pixabay

Roemenië vraagt landbouwsubsidie aan met behulp van AI

Roemenië vraagt als een van de eerste landen landbouwsubsidie aan bij de Europese Unie met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Dat zegt het Roemeense staatsagentschap dat verantwoordelijk is voor de subsidieaanvragen.

In ongeveer twee jaar tijd heeft het land met behulp van AI ruim 5,3 miljard euro aan aanvragen van meer dan 50.000 boeren behandeld en ongeveer 784 dagen aan werk bespaard.

De AI-software die wordt gebruikt om de aanvragen te doen, wordt geleverd door het Roemeense UiPath. Het bedrijf leverde eerder al soortgelijke software aan landen als Noorwegen en de Verenigde Staten.

Hoewel Roemenië steeds actiever wordt op technologisch vlak, loopt het land nog wel achter op andere Europese landen, blijkt uit gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat. Zo had slechts 28 procent van de Roemeense bevolking basale digitale vaardigheden, tegenover het Europese gemiddelde van 54 procent in 2023.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.