Eerste+Vlaamse+melkveebedrijf+met+acht+Lely%2Dmelkrobots
Nieuws
© Lely

Eerste Vlaamse melkveebedrijf met acht Lely-melkrobots

Melkveehouders Jens en Kimberly Vleugels uit het Vlaamse Meerhout hebben sinds februari acht Astronaut A5-melkrobots van Lely. Het bedrijf telt zo'n vijfhonderd koeien.

De ondernemers investeerden in 2012 in vijf Astronaut A4-melkrobots. Die zijn elf jaar later allemaal vervangen door een Astronaut A5. Tot voor kort werden er ook nog koeien in een melkstal gemolken, maar daarvan namen de melkveehouders eveneens afscheid.

Daar kwamen drie extra A5-melkrobots voor in de plaats, waardoor het totaal op acht staat. De oude A4's waren nog niet afgeschreven en kregen een tweede leven op een ander melkveebedrijf.

Red Cow Community

Lely bestempelt het melkveebedrijf van de familie Vleugels nu als Dairy XL-bedrijf. Het behoort daarmee tot de Red Cow Community, het eerste bedrijf in Vlaanderen.

In de Red Cow Community zitten bedrijven die minimaal acht melkrobots hebben geïnstalleerd of minimaal vijfhonderd melkkoeien voeren met een voerrobot. Lely wil deze grote bedrijven wereldwijd samenbrengen, zodat ze van elkaar kunnen leren en nog efficiënter kunnen werken. Er 305 van deze Dairy XL-bedrijven in 26 landen. De Benelux telt er zeven.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.