Spaans+gedragsanalyseconcept+wint+GD+Innovatie+Challenge
Nieuws
© GD

Spaans gedragsanalyseconcept wint GD Innovatie Challenge

Beatriz Garcia Morante van het Spaanse onderzoeksinstituut Irta heeft de GD Innovatie Challenge gewonnen. Ze ontving een cheque van 50.000 euro voor haar concept om via realtime geautomatiseerde gedragsanalyse bij varkens vroegtijdige ziekte- en welzijnsproblemen op te sporen.

Voor de eerste editie van de GD Innovation Challenge waren 23 projecten ingediend. Volgens de vijfkoppige jury stak Garcia Morante er met kop en schouders bovenuit. Haar voor de praktijk waardevolle project werd unaniem tot winnaar gekozen.

Met de 50.000 euro krijgt de winnaar de mogelijkheid om samen met de dierenartsen, specialisten en wetenschappers van GD aan de slag te gaan om haar idee verder uit te werken, te testen en te schalen.

De tweede prijs en een cheque van 2.500 euro was voor Annemiek Kolkman van Royal GD. Zij won die met haar gezondheidsinnovatie 'Ontwikkeling van de Point of Care LAMP test'.

Hoog innovatieniveau

Juryvoorzitter en CEO van Royal GD Ynte Schukken kijkt tevreden terug op de eerste Diergezondheid Innovatie Challenge. 'De inzendingen kwamen van binnen en buiten GD en uit verschillende landen. Ze waren zeer divers en het innovatieniveau was hoog.'

Volgens Schukken kwamen er mooie en grappige idee├źn voorbij en vooral veel inzendingen met een of andere vorm van artificial intelligence. 'Daarnaast zagen we innovaties op het gebied van dierenwelzijn en natuurlijk gedrag. Maar de innovatie van Irta sluit het meest bij ons aan. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.