Aanmelding+voor+Dutch+Dairy+Challenge+is+geopend
Nieuws
© Jorien Slager

Aanmelding voor Dutch Dairy Challenge is geopend

Melkveehouders kunnen zich vanaf nu aanmelden met innovatieve ideeën voor de Dutch Dairy Challenge.

Doel van de Dutch Dairy Challenge is om innovatieve ideeën van het boerenerf tot leven te brengen tijdens creatieve workshops in het innovatieprogramma, samen met experts en kennispartners. Innovaties zijn nodig op allerlei gebieden, stelt de organisatie. 'Derogatie, biodiversiteit, klimaatopgaven, gezondheidsvraagstukken en verbetering van dierenwelzijn, gesloten kringlopen, gezonde bodem, schoon water, meer natuur. Deze maatschappelijke uitdagingen kunnen een spiegel zijn voor vernieuwing en innovatie.'

De Dutch Dairy Challenge spreekt van een 'positieve beweging'. 'Innoveren vanuit een halfvol glas. De huidige uitdagingen vragen om integrale oplossingen waarin melkveehouder, sector, keten, overheid en omgeving samenwerken. Het zaadje voor die oplossingen ligt in onze ogen vaak voor onze voeten. Daar waar alle uitdagingen samenkomen: op het boerenerf.'

Tien beste ideeën

Een selectiecommissie kiest dit najaar uit alle inschrijvingen de tien beste ideeën. De geselecteerde melkveehouders gaan met een divers studententeam en een professionele ondernemerscoach aan de slag.

Het '100 dagen innovatieprogramma' bestaat uit verschillende contactmomenten: een kennismaking met een team, drie workshops op locatie en de finale. Tussen de workshops door werken de melkveehouders naar eigen inzicht en samen met het team aan een plan. De winnaar krijgt 5.000 euro om zijn of haar idee verder te helpen met begeleiding in het vervolgtraject.

Aanmelden

Aanmelden voor de Dutch Dairy Challenge kan tot en met 1 december. Stichting Dutch Dairy Challenge heeft de ambitie om samen met anderen te komen tot een brede nationale beweging met impact op de duurzame veranderkracht van de sector.

De initiatiefnemers van de Dutch Dairy Challenge zijn Royal FrieslandCampina, Rabobank Nederland, Lely, Nutrifeed & Agrifirm, LTO-vakgroep Melkveehouderij, EWUU Alliantie (universiteiten van Wageningen, Utrecht en Eindhoven) en Imagro. Daarnaast heeft een aantal partners zich aangesloten bij het initiatief, zoals het LTO Noord Innovatiefonds, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Nieuwe Oogst als mediapartner.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.