Vakjury+maakt+drie+genomineerden+voor+RMV+Innovatie+Award+bekend
Nieuws
© Lely Nederland

Vakjury maakt drie genomineerden voor RMV Innovatie Award bekend

Novus AgroEcology, Lely en Hanskamp zijn genomineerd voor de RMV Innovatie Award. Een onafhankelijke vakjury heeft de top 3 genomineerden bekendgemaakt. Op donderdag 25 januari wordt duidelijk welk bedrijf de winnaar is.

Tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in het Overijsselse Hardenberg en het Zuid-Hollandse Gorinchem zijn afgelopen najaar de Innovatie Award publieksprijzen uitgereikt. Uit alle genomineerde innovaties van deze publieksprijzen heeft de vakjury nu de top 3 genomineerde innovaties bekendgemaakt die meedingen naar de RMV Innovatie Award.

Novus AgroEcology is genomineerd voor het product Kopros. Dit is een integrale oplossing voor maximale reductie van ammoniakemissies zonder stalaanpassingen.

Lely is genomineerd met de innovatieve Lely Exos, de eerste autonome oplossing voor het oogsten en voeren van vers gras.


Hanskamp is de derde genomineerde met zijn VrijLevenStal in combinatie met BeddingCleaner. Een VrijLevenStal is een stal zonder beton, staal en roosters, maar met een fijne ligbedding, zodat een optimaal leefklimaat ontstaat voor de koe.


Een onafhankelijke vakjury kiest de winnaar van de landelijke RMV Innovatie Award. Die beoordeelt de drie finalisten op verschillende criteria, zoals het onderscheidend vermogen, hoe vernieuwend het product is, of het inspeelt op actualiteiten uit de sector en hoe het de sector vooruithelpt.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.