Kennisco%C3%B6peratie+voor+innovatieve+agrarisch+ondernemers+opgericht
Nieuws
© Vagabond

Kenniscoöperatie voor innovatieve agrarisch ondernemers opgericht

Vagabond Growers is vorige week opgericht voor agrarisch ondernemers die bereid zijn om kennis te delen om zo hun bedrijven verder te kunnen ontwikkelen. Initiatiefnemers zijn akkerbouwers Hendrik Heinhuis en Adrie Vermeulen die ondersteuning krijgen van uitgever Agrio.

Vagabond Growers noemt zichzelf een internationale kenniscoöperatie van, met en voor agrarisch ondernemers. De naam komt van de Amerikaanse uitvinder Thomas Edison en de Amerikaanse industrieel Henry Ford die onderling ervaringen en grensverleggende ideeën uitwisselden. Ze noemden zichzelf Vagabonds.

De leden van de kenniscoöperatie gaan via een besloten onlineplatform hun kennis delen. Openstaan om kennis te delen is dan ook een uitgangspunt van de organisatie. Want vooruitgang is onder andere haalbaar door het onderling uitwisselen van tussentijdse faalmomenten. Groeien door te delen heet het.

Onafhankelijk

Het Vagabond Growers-netwerk is onafhankelijk, transparant en opereert naar eigen zeggen buiten alle bestaande structuren en buiten het bereik van andermans belangen. Onafhankelijk en toegankelijk voor wie het wil, nodig heeft, ervan houdt en een steentje wil bijdragen.

Bij een inventarisatie voorafgaand aan de oprichting kwamen vijf onderwerpen naar voren waar de organisatie een rol in kan spelen:
• Hoe zelf opgewekte energie slim tot waarde is te brengen
• Zoeken naar de juiste samenstelling bij de productie van eigen voer door varkenshouders
• Ervaringen met opslaan van zoet water in de bodem voor vollegrondsgroenten
• Investeren in een toekomstbestendige relatie tussen melkveehouder en akkerbouwer.
• Waar moet je aan denken als je een investeerder zoekt in landbouwgrond.

Lid worden van de kenniscoöperatie kost 275 euro per jaar. Tijdens de pioniersfase is het tarief 79 euro per jaar.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.